7 Haziran 2008 Cumartesi

Osmanlıca Kursu Serisi


Bir Haber Sitesinden:

Osmanlıca pek çok eser hâlâ günümüz Türkçesine çevrilmedi. Hatta bilimkurgu öğeleri içeren fantastik örnekler bile hâlâ okunmayı bekliyor. Osmanlıca öğrenmek ise aslında hiç de zor değil: Şimdi sanal ortamda oturduğunuz yerde öğrenmek de mümkün.

Osman Gazali Çakmak, öğrenmekte çok zorlanacağını düşündüğü Osmanlıcayı kendi çabalarıyla çok kolay ve kısa sürede öğrenince “Bu kadar kolay mıymış?” deyip başkalarının da öğrenmesi için bir site tasarlamış.

Birkaç aylık bir çalışmadan sonra ‘Osmanlıca Kursu’ sitesini yapmış.

(O harika programları bu blogda Osmanlıca Kursu Serisi başlığı altında da bulabilirsiniz.)
Osmanlıca öğrenmek için piyasada çok fazla malzeme yok. Ya üniversitelerde ilgili bölümlerdeki dersler yoluyla ya da sayısı oldukça az olan kurslar yoluyla Osmanlıca öğrenilebiliyor. Dolayısıyla da Osmanlıca öğrenmenin zor olduğu sanılıyor. Sitenin hem tasarımını yapan hem de içeriğini hazırlayan Çakmak, Osmanlıcanın zor olmadığını göstermek istediğini söylüyor. Birçok kişi siteyi ve kursu takip ederek Osmanlıca okumayı öğrenip Osmanlıca eserleri okumaya başlamış bile. Hatta internetin ilk Osmanlıca sitesini yayınlayan Çakmak, insanların Osmanlıca fobisini birkaç flaşla sildiğini anlatıyor.

1 yorum:

fulya dedi ki...

sayın blog yapımcısı;

Hayırlı ve yardımcı bir blog yaptığınız için, teşekür etmek istedim. Allah razı olsun tüm emeği geçenlerden.